WordPress hemsida när du ska köpa hemsida till företaget

Populärt använda WordPress hemsida

Det är väldigt populärt att använda WordPress när man ska köpa hemsida till sitt företag. Fler och fler upptäcker hur fantastiskt detta hemsideverktyg är för att skapa snygga, användarvänliga och moderna hemsidor. WordPress var från början ett bloggverktyg, men används mer och mer för att bygga hemsidor.

Eget CMS jämfört med WordPress

En aspekt av att göra wordpress hemsida är att tekniken hela tiden utvecklas. Många webbyråer har egna CMS (Content Management System), alltså innehållshanteringssystem som de själva har utvecklat eller har köpt in sig på. Det finns säkert en och annan webbyrå som är duktiga på att utveckla sina CMS och hänga med i utvecklingen, men det vanliga är nog att deras tekniska lösning efterhand blir mer och mer omodern. I tabellen kan du se hur ofta det kommer en ny version av WordPress. Det kommer hela tiden en massa små uppdateringar mellan de stora.

wordpress historia

Vad får man när man köper wordpress hemsida?

Det man får när man köper hemsida med wordpress är alltså ett system som ständigt uppdateras i takt med att Internet, webbläsare och datorer utvecklas. En hemsida som är gjord med WordPress ser till exempel ofta mycket bättre ut i smart phones och olika typer av läsplattor. Själva grunden till en wordpress hemsida är helt gratis och man får använda detta CMS helt fritt. Det som kostar och det som olika webbyråer arbetar med är att designa teman, det vill säga, utseendet på själva hemsidan. Man kan köpa färdiga teman (mallar) eller kan man bygga egna teman från grunden. Det finns också mängder av gratis wordpressteman.

Tilläggsprogram till wordpress hemsida

Förutom wordpressteman finns det massvis med olika tilläggsprogram för wordpress. Det kan vara allt ifrån olika SEO-program till bildgallerier, nyhetsbrev, kontaktformulär, webbplatskartor, Facebook, Twitter mm. Många är gratis men man kan också köpa många så kallade plugins till WordPress

Vi bygger wordpress hemsidor

Enkelsidan har specialiserat sig på att bygga wordpresshemsidor av flera skäl:

  1. modern teknik som hela tiden utvecklas
  2. Google och andra sökmotorer älskar hemsidor gjorda med wordpress
  3. utbyggbara hemsidor utan någon gräns egentligen (webshop, community mm.)
  4. enkelt att byta design men ha kvar innehållet
  5. mycket enkelt för kunderna att själva uppdatera hemsidan