WordPress hemsida eller Joomla hemsida? Vad ska du köpa?

När du ska köpa hemsida till ditt företag finns det många olika tekniker att välja på. Oftast kanske företagare inte är intresserade av att sätt sig in i vilken teknisk lösning som används, men det kan vara värt att tänka till lite innan man köper hemsida till företaget.

Två vanliga CMS (innehållshanteringssystem) som webbyråer använder är WordPress och Joomla.

WordPress hemsida

Enkelsidan arbetar med WordPress för att bygga hemsidor till företag. Det är en modern teknik som hela tiden utvecklas och uppdateras för att svara mot de krav som Internet och utvecklingen inom datorer, smart phones och webbläsare kräver. När du har köpt hemsidan till företaget kan du enkelt bygga ut eller förnya hemsidan när du vill det.

Joomla hemsida

Vi bygger många hemsidor med Joomla CMS också. Joomla är ett fantastiskt system som, liksom WordPress, hela tiden uppdateras och utvecklas. Till båda WordPress och Joomla hemsidor finns det en uppsjö av olika tilläggsprogram, när du till exempel vill ha ett bildgalleri, gästbok, kalender, tidbokningssystem, kontaktformulär eller någon annan funktion till din hemsida.

WordPress och Joomla är lika kompetenta CMS

Vilket man väljer, mellan WordPress och Joomla, är egentligen en smaksak. Om man endast ska uppdatera hemsidan på det enklaste sättet spelar det absolut ingen roll vilket man väljer. Om man däremot ska logga in i administrationen och göra mer avancerade inställningar, då är nog WordPress något enklare att sätta sig in i.

Kontakta oss för mer information om WordPress hemsida och om Joomla hemsida.