Webbdesign med unik design av ditt företags webbplats

Enkelsidan webbdesign gör en unik design när du anlitar en webbdesigner hos oss. Webbdesign handlar om att skapa en hemsida med hjälp av färg, form och innehåll. Det är en kreativ process, samtidigt som det är en teknisk process. För att lyckas riktigt bra med webbdesign måste man vara kompetent både när det gäller det konstnärliga och kreativa och när det gäller webbdesignprogrammering.

Kreativ webbdesign

Skapa ny hemsida

Kreativ webbdesignNär en webbdesigner ska skapa en ny hemsida börjar processen ofta med att man som webbdesigner bildar sig en uppfattning om företaget som har beställt hemsidan. Kanske finns det redan en logotype som man är nöjd med och i denna finns oftast någon eller några symboler och några färger som man förknippar med företaget som vill ha den nya hemsidan. Man funderar också mycket på vad som är syftet med hemsidan egentligen. Vad är det för känsla som ska infinna sig när någon besöker hemsidan? Vad har företaget för profil och vilka signaler vill man sända ut till dem som besöker hemsidan?

Tankar kring webbdesign

Alla dessa tankar kring hemsidans webbdesign mynnar ut i ett första förslag på design av hemsidan. I det läget gör man en återkoppling till företaget och ber om synpunkter på förslaget. Om beställaren är nöjd går man vidare, annars modifierar man designen och skapar ett andra förslag. Om webbdesignern är skicklig lyckas han eller hon fånga vad som är speciellt med företaget och lyckas direkt göra en design som träffar mitt i prick.

Teknisk webbdesign

Teknisk webbdesignDomän och webbhotell för hemsidan

Webbdesignen är färdig, företaget tycker att designen är fantastisk – då vidtar den rent tekniska delen av webbdesign. På något sätt ska den webbdesignade hemsidan publiceras på ett webbhotell med bilder och texter. En domänadress ska kopplas till hemsidan så att man verkligen kommer till hemsidan när man skriver in domänadressen. Den tekniska delen av webbdesign är ofta ganska stor och tidskrävande jämfört med den kreativa processen. Ofta har företag redan en domän och ett webbhotell. Webbhotellet måste kanske ha vissa funktioner för att olika tekniska lösningar ska fungera och då måste man byta webbhotell eller ändra konfigurationen. E-postkonton ska skapas eller föras över. Många vändor och många mejl kan det bli innan allt är på plats.

Bästa förutsättningarna för webbdesignern

Det bästa läget för en webbdesigner är egentligen om man kan göra en nystart med ny domän och nytt webbhotell. Då har man som webbdesigner full kontroll och kan ge företaget den bästa grunden för den nya hemsidan. Det är enkelt att lägga upp e-postadresser, domänen fungerar direkt och man har full behörighet att ändra vad man vill och behöver på webbhotellet.

Enkelsidan webbdesign

När du vänder dig till Enkelsidan webbdesign för din hemsideproduktion så har vi kompetens båda för den kreativa sidan av webbdesign och för den rent tekniska sidan av webbdesign.

Färdig design

Vad betyder egentligen ”färdig design”? Det kan säkert vara förvirrande när man läser att man kan få en hemsida med färdig design, men det är enkelt att förklara. En färdig design är som en mall där grundstrukturen är färdig. Som webbdesigner använder man ofta färdiga designer som man modifierar och ändrar till oigenkännlighet. Främsta skälet att använda färdig design till en hemsida är att det är mycket tidsbesparande. Men resultatet kan bli minst lika bra och när man ändrar mycket på en färdig design så blir den ju faktiskt unik!

Unik design

När en webbdesigner skapar en unik design från början, så innebär det ofta att man skapar en bild av hemsidan i första skedet. Alltså en helt vanlig digital bild som visar hur hemsidan kommer att se ut när koden är skriven och hemsidan publicerad på webbhotellet. När den unika designen av hemsidan är klar är det webbdesignerns uppgift att omvandla bilden till de olika områden, kolumner, rutor, menyer mm. som en hemsida består av i koden bakom kulisserna.