Köpa hemsida producerad med WordPress CMS

Att köpa en hemsida producerad med WordPress är ett bra val. Om man köper en sådan hemsida kan man uppdatera hemsidan direkt på skärmen från vilken dator som helst i världen. Man behöver inte heller ha några kunskaper om webbdesign för att själv sköta driften och uppdateringen av hemsidan.

Det finns också svensk dokumentation och hjälpforum för WordPress. På svenska WordPress kan man läsa att:

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för privatperson som företag. WordPress är gratis och ovärderligt på en och samma gång.

WordPress inkluderar en visuell redigerare som funkar bra i dom flesta moderna webbläsare som används idag. Men att redigera HTML är inte samma sak som att skriva enkel text. Varje webbsida har två huvudsakliga komponenter: strukturen, som egentligen är HTML kod som genereras av redigerar när du skriver, sen är det utseende som appliceras med valda WordPresstema och som är definierat i style.css. WordPress producerar validerande XHTML 1.0 vilket betyder att utseendet kan inte ändras med strukturella element. Med andra ord om du skulle infoga flera radbrytningar (BR-taggar) i rad efter en paragraf så skulle inte dessa skapa tomma rader på din sida. BR-taggarna kommer att rensas bort eftersom de ses som felaktigt formaterad HTML.

Om du behöver ladda upp en bild eller en ljudfil från din dator kan du använda uppladdningsverktyget nedanför redigeraren. Verktyget försöker skapa en miniatyr när du laddar upp en bild. När du vill infoga en uppladdad bild i inlägget trycker du först på tumnageln för att öppna en meny med alternativ. Genom att klicka på ”Använd…” eller ”Länkad…” kan du ändra inställningen. Till exempel kan du önska visa tumnageln i inlägget och länka den till en sida med originalet och en bildtext. När du har valt de inställningar du önskar klickar du på ”Infoga i inlägg” och din bild eller fil kommer att infogas i inlägget som du redigerar.

Som man kan läsa ovan är det alltså väldigt enkelt att sköta hemsidan själv om man köper en hemsida som är gjord med hjälp av WordPress CMS. WordPress används mest som ett verktyg för att skriva blogg, men den senaste utvecklingen går mot ett ökande användande för att bygga hemsidor.