Köpa eller göra hemsida? Vårt råd är att köpa hemsida till företaget.

Köpa hemsida. Som företagare vill man ha en professionell hemsida när man ska köpa hemsida, som visar upp företaget på bästa sätt. Många företagare söker på nätet efter det bästa men också billigaste sättet att skaffa sig en bra hemsida.

Vad är det då man ställs inför när man letar? Jo, det finns massvis av erbjudanden om hemsidor för företag.  Till att börja med kan man skilja på två typer av lösningar. 1. Man kan göra hemsidan själv 2. Man kan köpa hemsida.

Att göra hemsidan själv

När det gäller att göra hemsidan själv, bör man tänka på att det är fullt möjligt att skapa en väldigt snygg hemsida, utan att ha mycket förkunskper – men det tar tid och man får räkna med en hel del krångel innan man får det färdigt. Har du mycket tid och tålamod, så finns det webbhotell för 10 kr i månaden, där det finns enkla program för att skapa hemsida. Det fungerar så att du får en mängd mallar att välja på och sedan fyller du mallen med dina texter och dina bilder. Resultatet kan bli väldigt bra, men det blir aldrig lika professionellt som en hemsida gjord av en webdesigner på en webbyrå.

Att köpa hemsida

Om man bestämmer sig för att man inte har den tid som krävs för att skapa hemsidan själv, eller om man vill ha en unik professionell hemsida till sitt företag – då ska man köpa hemsida. Det man ställs inför då är flera olika alternativ. Första alternativet är att gå till en webbyrå, som hjälper dig med hemsidan. En stor webbyrå har bra kompetens och är vana att hantera stora webbplatser och bygger dem ifrån grunden med den senaste tekniken. Nackdelen är att kostnaden lätt drar iväg till stora summor och att själva processen tar mycket tid, med möten och utredningar.

Ett andra alternativ är ett slags mellanting mellan att göra hemsida själv och den stora webbyrån. Det är webbyråer som arbetar med stora färdiga system med färdiga mallar som egentligen är samma system som när man skapar själv, med den skillnaden att mallarna och systemen är mycket bättre och mer avancerade. Fördelen här är att det är säkra system, man kan få det riktigt snyggt och det är lätt att själv sköta uppdateringarna av hemsidan. Företag som erbjuder denna typ av tjänster fungerar så att de vill ha kunder, men sedan vill de att kunderna ska sköta sig själva. Det kan också bli väldigt dyrt med sådana system, eftersom man får köpa till särskilda moduler för varje ny funktion på hemsidan man vill ha. Som till exempel gästbok, nyhetsbrev, kontaktformulär mm.

Ett bra alternativ när man vill köpa hemsida är att vända sig till den mindre webbyrån. Då kan man få mesta möjliga av det goda, för en så låg kostnad som möjligt. Men det viktigaste skälet att välja en mindre webbyrå är nog att man får en personlig kontakt med en webdesigner som hjälper en med allt vad gäller hemsidan. Rådet är att ringa runt till flera webbyråer och höra sig för. Plötsligt händer det, och man hittar någon som har ett trevligt bemötande, som talar vanlig svenska och inte dataspråk och som verkligen har ett genuint intresse av att hjälpa just dig och ditt företag med ny hemsida. När det gäller det tekniska så har  de flesta mindre webbyråer lika god kompetens och arbetar med lika bra teknik som de stora byråerna gör.

Enkelsidan webbdesign är en sådan mindre webbyrå och vi vill gärna hjälpa dig och ditt företag om du bestämmer dig för att köpa hemsida.