Att optimera hemsidan för sökmotorerna (SEO) sökmotoroptimering

SEO är en långsiktig åtgärd som man ska vara medveten om att sökmotoroptimering (SEO) tar tid och kräver mycket arbete. Målet är ju inte att komma på topp 10 i sig, utan att få många besökare till hemsidan och därmed många kunder. Detta kan man åstadkomma på flera sätt.

On Site SEO

On site SEO innebär att man optimerar webbplatsen genom att se till så att alla texter innehåller de nyckelord man vill synas på (i rätt mängd i förhållande till hela texten) och att varje text/sida har rätt meta-taggar, dvs. metabeskrivning och nyckelord. Man ser också till så att texterna är strukturerade med olika rubriknivåer och att interna länkar ser ut på ett visst sätt. mm. En annan åtgärd som ger bra effekt är att webbplatsen uppdateras med nya unika och optimerade texter, gärna varje dag.

Off Site SEO

Off site SEO innebär att man på olika sätt visar för Google och andra sökmotorer att din webbplats är viktig, relevant och populär. Detta gör man genom att skaffa länkar ifrån andra hemsidor/bloggar som skriver om ditt område. En välskriven text på en annan webbplats som är optimerad och innehåller en länk till din hemsida (med rätt ankartext) är mycket värd och höjer värdet på din hemsida i sökmotorernas ögon. Detta kan man åstadkomma genom att själv skapa andra hemsidor (så kallade satellit-sajter) som länkar till din sida. På detta sätt får man ju samtidigt många besökare till sin huvudsajt via satellit-sajterna, när någon klickar på länkarna.

Vi hjälper dig med sökmotoroptimering

Enkelsidan hjälper dig med SEO och med att driva besökare till din hemsida. Kontakta oss för en diskussion om hur vi kan hjälpa dig att sökmotoroptimera din hemsida.

Välkommen till Enkelsidan!